Tomten

 
Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.
 
Önskar er alla en riktigt God Jul!

Mc Donalds dieten


Dags för en helt ny diet igen, jag började igår och har redan gått ner ett kilo sedan dess! Den nya dieten heter Mc Donalds dieten och lämpar sig särskilt bra för just December månad. Dessa juletider innebär ju en massa stress för oss vuxna och då är det ju skitbra att det går minimalt med tid och resurser till just matlagning och disk.
 
Mc Donalds dieten är tämligen lätt att följa, du vet att du får äta av allt som säljs på Mc Donalds. Du slipper på detta vis att handla en massa mat i affärerna. Du kan välja att äta antingen på Mc Donalds eller hemma. Nackdelen med att äta hemma är att du får en massa skräp hem men å andra sidan är det ju mycket skönare att äta hemma i lugn och ro. Mc Donalds maten innehåller en massa näring och dessutom ingredienser från hela kostcirkeln. Du får i dig proteiner i form av kött, kyckling, fisk och ost, kolhydrater i form av bröd och grönsaker i form av pommes frites och saltgurka. Variationsmöjligheterna är oändliga på Mc Donalds, du kan även beställa en glass eller en milk shake i stället för en burgare eller ett gäng Chicken Mc Nuggets. Det finns även många sorters kaffe och massvis med läsk att välja emellan. Om du är extremt lat kan du åka till drive in och få din mat levererat direkt in i bilen, otroligt bekvämt och praktiskt!
 
Nu tänker ni kanske att det blir väldigt dyrt att bara äta på Mc Donalds men det finns faktiskt förvånansvärt billiga produkter där. En cheeseburgare t. ex. kostar bara 10 kronor! Du kan köpa 1-10 cheeseburgare beroende på hur hungrig du känner dig. Gött och mättande! Du kommer att få massvis med tid över och kan helt och hållet koncentrera dig på att baka lussekatter och pepparkakor, göra julgodis, tillaga morots- och kålrotslåda, skriva julkort och slå in dina klappar! Även barnen blir nöjda om ni äter enligt Mc Donalds dieten, det finns ju en massa godsaker där, med undantag om du har en tonårsdotter som bantar, då kan det bli en aningen svårt att tillämpa Mc Donalds dieten. Det finns i alla fall sallader på Mc Donalds nuförtiden, då kan även tonårsdottern bli nöjd och glad!
 
Det finns en dokumentär "Super Size Me" där ni kan se vilka konsekvenser Mc Donalds dieten har i verkligheten:
 
https://www.youtube.com/watch?v=8GA8LnPg4ZA
 
I ärlighetens namn åt jag Mc Donalds mat två gånger i går bara för att vi var på resande fot och dessutom skulle vrålhungriga boaormen (d. v. s. tonårssonen) utfodras på kvällen när vi kom hem. Kände mig nästan skyldig när jag gick in på Mc Donalds för andra gången under dagen för att hämta mat hem. Jag tvingade in även min dotter för att "annars kunde dom på kassan tro att jag ska äta precis allting själv"! Jag och min dotter fick en fruktansvärd skrattattack när jag dessutom beställde ett antal extra cheeseburgare hehehe ;) Han på kassan tänkte säkert "ett fetto som ska ha lite kvällsmål"... Jag fick jättestor lust att säga "Det är inte mitt eget fel att jag lider av bulimi utan kräkningar". Nu blir det definitivt inte Mc Donalds mat på ett tag framöver, jag är sugen på husmanskost just nu, t. ex. pannbiffar och kokt potatis med en god sås och stekt lök eller torsk med äggsås, slurp! Å andra sidan serverar dom ju även frukost på Mc Donalds :P Borde kanske ändå åka dit, känner mig faktiskt en aningen hungrig just nu ;)
 

Råd till ett gott hundliv bland människoaporna

 
Det är mycket som en liten valp måste lära sig om hundlivet här i människovärlden där vi tvingas leva bland människor. Människorna har massvis med konstiga regler och kutymer som oftast är helt ofattbara för en liten hund. Här tar vi upp några saker som är bra att veta för att du kan leva livet fullt ut och utnyttja din fulla potential.
 
Koppel: ett konstigt påhitt som människorna kommit på. Det naturliga för en hund är ju att springa runt helt fritt utan något jävla koppel hängandes efter sig. Har du någon gång sett en varg som går i koppel? Nej, precis, det visste jag! Även vi små hundar såsom chihuahuas härstammar från självaste vargen som skulle definitivt vägra att gå i koppel. Om din människa ändå tvingar dig att gå i koppel, använd kopplet för att för att leda din människa åt rätt håll. Dom har så dåligt luktsinne att dom fattar ändå inte åt vilket håll man ska gå. Dom fattar inte riktigt heller att stolpar, buskar och staket oftast är jättekissiga och luktar superspännande!
 
Hundkläder: ett ännu värre påhitt än kopplet är. Ren idioti, säger jag! Detsamma gäller alla knepiga accessoarer som man kan sätta på oss hundar. Vi hundar har päls och vi är jättenöjda med bara den!
 
Sopkorgar: jätteroliga att gräva och räfsa i, dessutom kan man hitta en och en annan godbit där inuti. Släpa med dig skräp lite här och var i hela huset, det är hur kul som helst! Tyvärr kan det hända att människor blockerar sopkorgen med hjälp av gummisnoddar eller pinnar. Passa på när det är bara att gå fritt fram till sopkorgen och agera snabbt som attan!
 
Mattor: om din människa inte rastar dig tillräckligt mycket, gör dina behov på mattan, vita mattor är allra bäst! På så sätt slipper du att bli lortig om tassarna. Mattor är även lämpliga att kräkas på om du råkar vara lite magsjuk. Det är också bekvämt att torka sin lortiga rumpa på den vita mattan.
 
Toalett: Om det är tomt i din vattenskål kan du med fördel dricka ur golvet i duschen eller ur toalettstolen om du är en stor hund. Låt bli toaletten bara om din människa precis haft diarré. Toarullar är skoijiga att tugga på.
 
Hundben/tuggleksaker/grisöron: detta är roliga grejer, allra roligast att gnaga på soffan på en alldeles ny och ren kudde eller i din människas säng.
 
Behåar, strumpbyxor, tofflor och skor: helt underbara grejer. Konstigt nog brukar människor bli irriterade när man tuggar på dessa föremål.
 
Bad: ibland får människorna för sig att dom ska tvätta dig. Jobbigt att bli blöt, helt onödigt, tycker jag i alla fall. Skaka av dig så mycket som möjligt efteråt för att hämnas. Ibland blåser dom dig med en hundfön efteråt. Hundfönen låter för jävligt och måste vara självaste djävulens uppfinning. Efter den plågsamma blåsningen ska du dessutom kammas och borstas och ibland även klippas.
 
Nyår,och åska: Då brakar helvetet loss här på jorden. Du kommer att skaka och darra i flera dygn i streck... Åskväder är också skrämmande - fy vad hemskt för en liten oskyldig hund!
 
Högar med tvätt: där susar man sött zzzzzz....
 
Småbarn och bebisar: gulliga människovalpar som kan vara irriterande, högljudda och påträngande. Människor brukar bli sura om du morrar åt dom eller nafsar på dom även om dom förtjänar det.
 
Smita: jättekul att bli jagad av din långsamma och tröga människa :D
 
Bilar: akta dig, dom är farliga!
 
Katter: spännande och fascinerande men lite läskiga när dom fräser, dessutom har dom vassa klor.
 
Småfåglar och möss: roliga att jaga men svåra att fånga.
 
Bajs: människor brukar plocka med sig dina bajskorvar i små, oftast svarta, påsar. Jätteskumt, vet inte riktigt varför.
 
Åka bil och båt: kul, tycker de flesta av oss!
 
Svampplockning: också kul eftersom du kommer in i skogen. Själva svamparna skiter vi i!
 
Hundkurser: också roligt, där träffar man andra hundar.
 
Löptider: tyvärr tillåter människorna inte att vi parar oss med vem vi vill, helst ska det dessutom vara med någon av samma ras som du! Diskriminerande och rasistiskt, själva parar dom sig med vem dom vill, oftast i smyg. Människorna själva löper i princip hela tiden.
 
Udda beteenden: Människorna skakar hand och/eller hälsar varandra på människorspråk i stället för att nosa varandras rumpor. Dom slickar oftast inte varandras ansikten, fötter eller händer heller.