DOG FROM THE HELL

Jag tänkte skriva lite om hunduppfostran i kväll. Hunduppfostran är minst lika svårt som att uppfostra barn. Att uppfostra sköldpaddor är ännu svårare, dom reagerar inte alls när jag pratar med dom, har dom ingen respekt för mig??? Dom är annars väldigt trevliga djur som mest ligger och sover. Ibland får dom gå på golvet. När man lägger dom på golvet tar det en stund innan dom ens orkar börja gå. Sen promenerar dom lite och somnar bakom en blomkruka eller under soffan. Dom är väldigt svåra att hitta, ibland kan det ta flera dagar om dom gömt sig riktigt ordentligt.
 
Jag hade en underbar hund som jag fick som födelsedagspresent när jag fyllde 7 år. Han hette Sissi och var av rasen Tibetansk spaniel. Sissi var lugn och jättemysig. Han hade ingen jaktinstink överhuvudtaget. Han hade ändå lite karaktär, han var bestämd och envis.
 
Jag ville ha en tjejhund, absolut inte en killhund,  och mamma ljög för mig att han var en tjej. Jag tyckte att det var konstigt att han kissade som hanhundar. Till slut fick jag reda på sanningen. Sissi försökte para sig med annan hund och jag såg hans snopp. Det var jätteotäckt tyckte jag. Dessutom försökte han att para sig med en annan hanhund så han måste ha varit en böghund. Mamma var tvungen att erkänna att hon hade ljugit för mig. Jag ville inte byta ut honom trots att han var en kille och dessutom bög.
 
Nu lite hunduppfostringstips:
 
1
Det är ingen idé att läsa i förväg om hundrasen som du tänkt skaffa. Dom ljuger bara och gör falsk marknadsföring för hemska hundar. Det står om Jack Russell att dom är aktiva, pigga och alerta hundar som är ovanligt intelligenta. Det borde stå följande : Jack Russells är hundar from the hell, dom smiter genast när dom får chansen och är omöjliga att fånga därefter. Dessa rackare är fruktansvärt snabba, kan lätt hoppa över staket och krypa in i små hål. Dom är smarta fast på ett jävligt sätt och vill jaga på allt och alla från mopeder och harar till katter och skejttare. Dom vill käka upp andra hundar, det spelar ingen roll om den andra hunden är 10 gånger större eftersom Jack Russells lider av storhetsvansinne. T.o.m. stora hundar blir skiträdda när mitt lilla monster gör utfall. Jack Russells har fobier av olika slag. Bella är skiträdd för mopeder, Glassbilar, fyrverkerier och åska.
 
2
Prata alltid med din hund med en mesig röst. Jag menar den pipiga idiotiska rösten man använder när man pratar med bebisar. Då får din hund garanterat respekt för dig!
 
3
När ni ska ut och gå så låt hunden gå ut från dörren före dig. Det är ju hunden som bestämmer!
 
4
Ge hunden små godbitar när du äter middag. Be att alla familjemedlemmarna också gör det. Då har ni lärt er hund att hen ska komma och tigga varje gång ni äter. Hundar är faktiskt också människor!
 
5
Ha mysiga matfrosserier med hunden. Moffa ostbågar och glass ihop med din vovve, jättemysigt!
 
6
Låt hunden sova i din säng. Jätteskönt att känna den underbara varma hundkroppen tätt intill dig när du sover. Dela vattenglas med hunden. Har någon gång vaknat och sett Bella dricka vatten ur mitt glas på nattduksbordet. Byter glas varje dag efter det ;)
 
7
Oroa dig för att hunden kanske ska bita dig när du tar bort fästingar och klipper klorna. När du verkar osäker tar hunden över makten. Det är faktiskt fullständigt normalt att vara lite rädd för sin egen hund! Hunden har ju jättevassa tänder och ett stort gap...
 
Nästa hund jag ska skaffa ska vara en Boxer som gillar soffhäng. Vi kan sova och prutta tillsammans på soffan. Se en film då och då och äta lite pop corn :)
 
Trevlig lördag kväll till alla :)

Ordning och reda del två

Pappersarbete
 
Lägg alla slags papper (reklam, tidningar, lappar från skolan, kallelser till tandläkaren, avräkningsnotor och räkningar m.m.) huller om buller i en hög på en bänk i köket. Leta desperat i högen när du ska betala dina räkningar eller fylla i K4-bilagan till deklarationen eller när du kommer på att ett av barnen visst ska till tandläkaren denna vecka.
 
Undvik att öppna posten som ser tråkig ut, exempelvis räkningar och liknande. Släng bort dina räkningar av misstag! Det kommer faktiskt påminnelser och inkassobrev innan man får en betalningsanmärkning.
 
Besiktiga bilen
 
Vänta med att besiktiga bilen in i det sista och glöm bort det sedan helt och hållet! Man får ett körförbud men det går lika bra att besiktiga bilen efter att man fått körförbudet. (Det kanske går även att köra bil har jag hört....).
 
Tider
 
Skit i tiderna, att passa tider gör livet bara jobbigare och stressigare! Kom alltid några minuter för sent till alla möten. Folk som kommer i tid är oftast stela och tråkiga. Kreativa människor håller sig vakna tills klockan två på nätterna trots att dom ska jobba på morgonen dagen därpå. Det finns så mycket roligare saker att göra på nätterna än att sova, t. ex att. läsa intressanta böcker och lyssna på musik på Spotify. Sova kan man göra en annan gång och tids nog får du sova!
 
Nycklar och frukt
 
Förvara nycklarna i olika fickor och väskor och byt väska och kläder ofta. Det går även bra att lägga nycklarna i frysen eller bredvid hundskålen. Ha aldrig nycklarna i ett nyckelskåp. Leta efter husnycklar, bilnycklar och jobbdatakortet flera gånger om dagen!
 
Frukt är mycket hälsosamt förutom enligt LCHF-dieten. Bär med dig frukt i alla dina väskor (det är inte lika viktigt att äta dom). Att hitta mumifierade bananer och äpplen är jättespännande när du någon gång får för dig att du städa just den väskan.
 
Handla mat
 
Fundera på vad familjen ska äta under kommande veckan. Skriv en inköpslista. Åk till affären men glöm inköpslistan hemma. Handla vad du kommer ihåg från listan. Annars impulshandlar du roliga grejer som ser lockande ut t.ex. krukväxter, nagellack och läppstift. Glöm bort att handla det viktigaste d.v.s. mjölk och bröd m.m. Det är jättebra att man nuförtiden kan handla smink och liknande i många mataffärer! När du shoppar i en matbutik kan inte din make läsa ut från ditt kontoutdrag att du handlat något annat än bara livsmedel ;)
 
Baka
 
Baka aldrig. Om du någon gång bestämmer dig för att rycka upp dig från ditt flegmatiska tillstånd så baka så mycket som möjligt på en och samma gång! Julbak blir jätteroligt när man bestämmer sig att baka lussebullar, pepparkakor och olika sorters julgodis under samma dag. Framåt kvällen står du mjölig med rufsigt hår i köket i din ensamhet, barnen har tröttnat på att baka (som tur är) och du har bränt ett par plåtar pepparkakor och misslyckats med kolan. Då öppnar du en flaska vinglögg, hämtar ett paket ett år gamla torra cigaretter som finns undangömda bakom diskmaskinstabletterna, smyger ut från huset med glöggen och ciggen och tittar på dom vackra stjärnorna på natthimlen medans du röker och njuter av glöggen.
 
Julklappar
 
Slå in hundratals paket under sista natten före julafton. Få gråtattacker och skrik till din äkta hälft att du MINSANN INTE SKA ÅKA OCH HÄLSA PÅ HANS SLÄKT DENNA JUL! Skrik även att du VERKLIGEN HATAR JUL OCH ÄVEN JULKLAPPAR! Ta en slurk glögg om det finns kvar för att lugna dina trasiga nerver. I det här fallet kan jag faktiskt rekommendera Minttu i stället för glögg som känns lite för svagt när man hamnat i denna typ av julstämning.
 
Klassmamma
 
Försök att se så liten och osynlig ut som möjligt när det ska väljas klassföräldrar på föräldramötet. Du kan sjunka neråt i bänken och vara alldeles tyst. Om du trots detta får äran att vara en klassmamma så glöm totalt bort det efter föräldramötet. Kom på att du är klassmamma när det är fem dagar kvar till skolavslutningen. Då inser du helt plötsligen att du inte har ordnat någon avslutningsfest för klassen. Använd två kvällar för att ringa och skicka Facebook meddelanden till alla föräldrarna eftersom det är för sent att skicka några lappar med barnen.
 
Barnkalas
 
Glöm bort att ta ditt barn till bästa kompisens födelsedagskalas (har hänt mig en gång). Glöm bort att du har skickat inbjudningar till ditt barns födelsedagskalas och åk hemifrån när kalaset ska äga rum (har hänt min mamma när jag var liten).
 
Koka kaffe
 
Koka kaffe i en kaffebryggare när du får gäster. Bjud på kaffet och glöm därefter kvar sumpen och filtret i kaffebryggaren. Drick därefter enbart Nescafé i en månad (jag tycker att det smakar mycket godare). När du nästa gång får gäster och ska koka kaffe hittar du en möglig gegga i din kaffebryggare.
 
 
Fortsättning följer
 

Dags att träna!

Det är inte bara rätt kost som är viktigt för en människas välbefinnande utan det är även motion och träning. Dags att sätta igång med träning nu alla slöfockar och soffpotatisar här i landet!!! Efter sommarens grillfester och småsupande är det jätteviktigt att komma i gång med träningen snarast möjligt! Jag har kompletterat min matlista för veckan med en veckas träningsschema.
 
Måndag
Börja träningsveckan med avslappning. Lägg dig i din säng efter jobbet. Försök att slappna av i hela kroppen och muskelaturen ordentligt. Andas lugnt och djupt och slut ögonen. Försök att inte somna eftersom det blir svårare att somna på kvällen då.
 
Tisdag
Fortsätt med avslappningsövningar, den här gången i sittande ställning. Sätt på något bra och lugnande musik, t.ex. Enya funkar bra. Sätt dig bekvämt på soffan, slut ögonen, slappna av och andas lugnt och djupt.
 
Onsdag
Dags för en rask promenad. Promenera i raskt tempo till närmaste matbutiken. Köp en chokladkaka. Promenera i raskt tempo hem igen. Köp mörk choklad i stället för Marabous mjölkchoklad trots att Maraboun är mycket godare. Nu när du kommit i gång med träningen är det jätteviktigt att äta hälsosamt och vi vet ju alla att mörk choklad är superhälsosamt.
 
Torsdag
Gå ut med soporna som samlats inne under veckan som gått. Mycket bra träning, speciellt om du bor i ett hyreshus och måste gå upp och ner i trappor.
 
Fredag
Dags för en rask promenad igen. Den här gången promenerar du till Systembolaget och köper en bag in box eller några burkar öl eller cider. På hemvägen tränar du extra mycket eftersom du måste bära på spriten.
 
Lördag
Obligatorisk lördagssex med din partner. Denna träningsform är rätt så krävande så utöva det högst en gång per vecka, åtminstone om du är över 30 år gammal. När man fysiskt sett är i bäst form för denna aktivitet så har man oftast ingen partner att träna med (i högstadieåldern).
 
Om du är en olycklig ensam singel föreställ dig att du delar säng med Brad Pitt och/eller Angelina Jolie (du kan välja fritt emellan dom eller välj båda om du är lite openminded). Det kan bli ett mycket krävande träningspass eftersom man aldrig vet vad dom två hittar på.
 
Söndag
Vilodag. Nu har du tränat så flitigt under hela veckan att du kan med gott samvete slappa hela dagen!