Ordning och reda del två

Pappersarbete
 
Lägg alla slags papper (reklam, tidningar, lappar från skolan, kallelser till tandläkaren, avräkningsnotor och räkningar m.m.) huller om buller i en hög på en bänk i köket. Leta desperat i högen när du ska betala dina räkningar eller fylla i K4-bilagan till deklarationen eller när du kommer på att ett av barnen visst ska till tandläkaren denna vecka.
 
Undvik att öppna posten som ser tråkig ut, exempelvis räkningar och liknande. Släng bort dina räkningar av misstag! Det kommer faktiskt påminnelser och inkassobrev innan man får en betalningsanmärkning.
 
Besiktiga bilen
 
Vänta med att besiktiga bilen in i det sista och glöm bort det sedan helt och hållet! Man får ett körförbud men det går lika bra att besiktiga bilen efter att man fått körförbudet. (Det kanske går även att köra bil har jag hört....).
 
Tider
 
Skit i tiderna, att passa tider gör livet bara jobbigare och stressigare! Kom alltid några minuter för sent till alla möten. Folk som kommer i tid är oftast stela och tråkiga. Kreativa människor håller sig vakna tills klockan två på nätterna trots att dom ska jobba på morgonen dagen därpå. Det finns så mycket roligare saker att göra på nätterna än att sova, t. ex att. läsa intressanta böcker och lyssna på musik på Spotify. Sova kan man göra en annan gång och tids nog får du sova!
 
Nycklar och frukt
 
Förvara nycklarna i olika fickor och väskor och byt väska och kläder ofta. Det går även bra att lägga nycklarna i frysen eller bredvid hundskålen. Ha aldrig nycklarna i ett nyckelskåp. Leta efter husnycklar, bilnycklar och jobbdatakortet flera gånger om dagen!
 
Frukt är mycket hälsosamt förutom enligt LCHF-dieten. Bär med dig frukt i alla dina väskor (det är inte lika viktigt att äta dom). Att hitta mumifierade bananer och äpplen är jättespännande när du någon gång får för dig att du städa just den väskan.
 
Handla mat
 
Fundera på vad familjen ska äta under kommande veckan. Skriv en inköpslista. Åk till affären men glöm inköpslistan hemma. Handla vad du kommer ihåg från listan. Annars impulshandlar du roliga grejer som ser lockande ut t.ex. krukväxter, nagellack och läppstift. Glöm bort att handla det viktigaste d.v.s. mjölk och bröd m.m. Det är jättebra att man nuförtiden kan handla smink och liknande i många mataffärer! När du shoppar i en matbutik kan inte din make läsa ut från ditt kontoutdrag att du handlat något annat än bara livsmedel ;)
 
Baka
 
Baka aldrig. Om du någon gång bestämmer dig för att rycka upp dig från ditt flegmatiska tillstånd så baka så mycket som möjligt på en och samma gång! Julbak blir jätteroligt när man bestämmer sig att baka lussebullar, pepparkakor och olika sorters julgodis under samma dag. Framåt kvällen står du mjölig med rufsigt hår i köket i din ensamhet, barnen har tröttnat på att baka (som tur är) och du har bränt ett par plåtar pepparkakor och misslyckats med kolan. Då öppnar du en flaska vinglögg, hämtar ett paket ett år gamla torra cigaretter som finns undangömda bakom diskmaskinstabletterna, smyger ut från huset med glöggen och ciggen och tittar på dom vackra stjärnorna på natthimlen medans du röker och njuter av glöggen.
 
Julklappar
 
Slå in hundratals paket under sista natten före julafton. Få gråtattacker och skrik till din äkta hälft att du MINSANN INTE SKA ÅKA OCH HÄLSA PÅ HANS SLÄKT DENNA JUL! Skrik även att du VERKLIGEN HATAR JUL OCH ÄVEN JULKLAPPAR! Ta en slurk glögg om det finns kvar för att lugna dina trasiga nerver. I det här fallet kan jag faktiskt rekommendera Minttu i stället för glögg som känns lite för svagt när man hamnat i denna typ av julstämning.
 
Klassmamma
 
Försök att se så liten och osynlig ut som möjligt när det ska väljas klassföräldrar på föräldramötet. Du kan sjunka neråt i bänken och vara alldeles tyst. Om du trots detta får äran att vara en klassmamma så glöm totalt bort det efter föräldramötet. Kom på att du är klassmamma när det är fem dagar kvar till skolavslutningen. Då inser du helt plötsligen att du inte har ordnat någon avslutningsfest för klassen. Använd två kvällar för att ringa och skicka Facebook meddelanden till alla föräldrarna eftersom det är för sent att skicka några lappar med barnen.
 
Barnkalas
 
Glöm bort att ta ditt barn till bästa kompisens födelsedagskalas (har hänt mig en gång). Glöm bort att du har skickat inbjudningar till ditt barns födelsedagskalas och åk hemifrån när kalaset ska äga rum (har hänt min mamma när jag var liten).
 
Koka kaffe
 
Koka kaffe i en kaffebryggare när du får gäster. Bjud på kaffet och glöm därefter kvar sumpen och filtret i kaffebryggaren. Drick därefter enbart Nescafé i en månad (jag tycker att det smakar mycket godare). När du nästa gång får gäster och ska koka kaffe hittar du en möglig gegga i din kaffebryggare.
 
 
Fortsättning följer
 

Kommentera inlägget här :