Råd till ett gott hundliv bland människoaporna

 
Det är mycket som en liten valp måste lära sig om hundlivet här i människovärlden där vi tvingas leva bland människor. Människorna har massvis med konstiga regler och kutymer som oftast är helt ofattbara för en liten hund. Här tar vi upp några saker som är bra att veta för att du kan leva livet fullt ut och utnyttja din fulla potential.
 
Koppel: ett konstigt påhitt som människorna kommit på. Det naturliga för en hund är ju att springa runt helt fritt utan något jävla koppel hängandes efter sig. Har du någon gång sett en varg som går i koppel? Nej, precis, det visste jag! Även vi små hundar såsom chihuahuas härstammar från självaste vargen som skulle definitivt vägra att gå i koppel. Om din människa ändå tvingar dig att gå i koppel, använd kopplet för att för att leda din människa åt rätt håll. Dom har så dåligt luktsinne att dom fattar ändå inte åt vilket håll man ska gå. Dom fattar inte riktigt heller att stolpar, buskar och staket oftast är jättekissiga och luktar superspännande!
 
Hundkläder: ett ännu värre påhitt än kopplet är. Ren idioti, säger jag! Detsamma gäller alla knepiga accessoarer som man kan sätta på oss hundar. Vi hundar har päls och vi är jättenöjda med bara den!
 
Sopkorgar: jätteroliga att gräva och räfsa i, dessutom kan man hitta en och en annan godbit där inuti. Släpa med dig skräp lite här och var i hela huset, det är hur kul som helst! Tyvärr kan det hända att människor blockerar sopkorgen med hjälp av gummisnoddar eller pinnar. Passa på när det är bara att gå fritt fram till sopkorgen och agera snabbt som attan!
 
Mattor: om din människa inte rastar dig tillräckligt mycket, gör dina behov på mattan, vita mattor är allra bäst! På så sätt slipper du att bli lortig om tassarna. Mattor är även lämpliga att kräkas på om du råkar vara lite magsjuk. Det är också bekvämt att torka sin lortiga rumpa på den vita mattan.
 
Toalett: Om det är tomt i din vattenskål kan du med fördel dricka ur golvet i duschen eller ur toalettstolen om du är en stor hund. Låt bli toaletten bara om din människa precis haft diarré. Toarullar är skoijiga att tugga på.
 
Hundben/tuggleksaker/grisöron: detta är roliga grejer, allra roligast att gnaga på soffan på en alldeles ny och ren kudde eller i din människas säng.
 
Behåar, strumpbyxor, tofflor och skor: helt underbara grejer. Konstigt nog brukar människor bli irriterade när man tuggar på dessa föremål.
 
Bad: ibland får människorna för sig att dom ska tvätta dig. Jobbigt att bli blöt, helt onödigt, tycker jag i alla fall. Skaka av dig så mycket som möjligt efteråt för att hämnas. Ibland blåser dom dig med en hundfön efteråt. Hundfönen låter för jävligt och måste vara självaste djävulens uppfinning. Efter den plågsamma blåsningen ska du dessutom kammas och borstas och ibland även klippas.
 
Nyår,och åska: Då brakar helvetet loss här på jorden. Du kommer att skaka och darra i flera dygn i streck... Åskväder är också skrämmande - fy vad hemskt för en liten oskyldig hund!
 
Högar med tvätt: där susar man sött zzzzzz....
 
Småbarn och bebisar: gulliga människovalpar som kan vara irriterande, högljudda och påträngande. Människor brukar bli sura om du morrar åt dom eller nafsar på dom även om dom förtjänar det.
 
Smita: jättekul att bli jagad av din långsamma och tröga människa :D
 
Bilar: akta dig, dom är farliga!
 
Katter: spännande och fascinerande men lite läskiga när dom fräser, dessutom har dom vassa klor.
 
Småfåglar och möss: roliga att jaga men svåra att fånga.
 
Bajs: människor brukar plocka med sig dina bajskorvar i små, oftast svarta, påsar. Jätteskumt, vet inte riktigt varför.
 
Åka bil och båt: kul, tycker de flesta av oss!
 
Svampplockning: också kul eftersom du kommer in i skogen. Själva svamparna skiter vi i!
 
Hundkurser: också roligt, där träffar man andra hundar.
 
Löptider: tyvärr tillåter människorna inte att vi parar oss med vem vi vill, helst ska det dessutom vara med någon av samma ras som du! Diskriminerande och rasistiskt, själva parar dom sig med vem dom vill, oftast i smyg. Människorna själva löper i princip hela tiden.
 
Udda beteenden: Människorna skakar hand och/eller hälsar varandra på människorspråk i stället för att nosa varandras rumpor. Dom slickar oftast inte varandras ansikten, fötter eller händer heller.
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :