Mardrömmar


I går la jag mig redan efter Melodifestivalen och sov som en stock hela natten. Underbart att känna sig utvilad för en gångs skull! Däremot drömde jag mardrömmar om att jag var på en tjänsteresa i Stockholm och sov över på ett hotell och det SPÖKADE inne i mitt hotellrum! Jag kände mig skiträdd när jag vaknade. Vilken tur att jag ska på en kurs i Stockholm först i början av juni, då har jag förmodligen hunnit glömma bort den otäcka drömmen!
 
Jag brukar känna mig lite rädd när jag är på jobbresor och måste sova ENSAM i ett hotellrum. Jag förstår att det är BARNSLIGT och att jag faktiskt ÄR över 40 år gammal men jag kan inte rå för min livliga fantasi. Jag har sett så många filmer där det spökar just inne på gamla hotell, t.ex. "The Shining".  Jag är skiträdd för dom där flickorna som går i korridoren i ljusblåa klänningar - fy vad skrämmande!!! Det KAN dessutom ha hänt massvis med otäcka grejer inne i hotellrummet där man måste sova när man är på kurs. Det kan ha skett ett mord eller ett självmord där inne, till exempel, eller åtminstone ett vanligt dödsfall och då är det inte alls säkert att personen som dött där inne i rummet har fått ro och gått vidare till andra sidan ännu.
 
Jag misstänker att dom som jobbar i receptionen på ett hotell är dessutom inte helt ärliga heller. Dom säger väl knappast så här: "Och dig har vi placerat inne i spökrummet, sweet dreams!" utan dom bara tiger om sanningen och ger en ett nyckelkort rakt in i spökrummet! Man kan inte heller fråga en kollega som också är på kurs om man får ligga på golvet inne i hans eller hennes rum eftersom man är för rädd för att sova helt ensam. Kollegan skulle förmodligen tro att man är helt knäpp i huvudet eller alternativt att man är en pervers galning med tvivelaktiga baktankar i skallen.
 
Jag tror att jag eventuellt är en jude faktiskt för att jag firar sabbat. Jag slöar hela lördagarna som en ordentligt troende jude och sparar allt hushållsarbete för söndagar. Jag kanske ska fira en kristen söndag i dag dessutom och skita i hushållsuppgifterna även idag! Vilken otroligt bra idé! Det är bra att det finns flera religioner att välja och växla emellan och så många dagar då man bara kan slöa! Livet är härligt! Dessutom VANN Finland i bronsmatchen JIPPIE! Jag kollade inte på matchen eftersom vi inte hade någon kanal där den gick och DÄRFÖR gick det mycket bättre denna gång :) Snart är det dags att heja på Sverige!!! Kul! Och dessutom har det kommit upp några krokusar på våran gräsmatta, våren är här snart :)
 
 

Packning ger mig ångest!

 
Tydligen är det en jättestor ansträngning att handla på Ullared eftersom jag har känt mig som ett ras idag. Jag har känt mig typ bakis trots att jag inte druckit någonting igår. Eller jo - jag tog en liten skvätt whiskey men det räknas inte eftersom det var så lite och dessutom var det av medicinska skäl (jag tyckte att mitt hjärta slog lite konstigt) OCH eftersom whiskey smakar så jävla illa att det inte kan kallas för en njutning och räknas därför inte som ett alkoholintag. Till och med min farmor som var nykterist tog en skvätt sherry eller konjak av medicinska skäl ibland. Whiskey smakar så fruktansvärt illa att det bara MÅSTE vara hälsosamt. Det är ju så med precis allting - det som smakar gott är ohälsosamt och det som smakar illa är hälsosamt. Vad jävligt livet är!
 
Jag har lyckats att trycka in alla mina klädinköp in i min garderob men däremot blev det ingen plats över för dom kläderna som var tvättade och skulle också in där. Jag vet inte vad jag ska göra... Antingen måste jag skaffa en till garderob eller så måste jag rensa i min garderob och ge bort minst en fjärdedel av mina kläder. Jag tror att det finns massvis med kläder inne i garderoben som jag aldrig använder så det bästa är kanske att rensa. Måste ta tag i det i morgon! Annars vore ju drömmen att ha en walk-in-closet, det vill både jag och min dotter ha. Det skulle vara underbart att ha alla kläder, skor, smycken, scarfs o. s. v. på ett och samma ställe, gärna med en mysig belysning...
 
Min nya idé har börjat kristallisera sig inne i mitt huvud idag! Jag ska skriva en bok om organisering, planering och hur man packar inför resor. Jag är helt kass på allt sådant där och det är JUST DÄRFÖR jag passar väldigt bra för uppdraget! Dom som är av naturen bra på att planera och organisera kan inte skriva en sådan bok för oss slarvmajor eftersom dom inte ens kan föreställa sig vad vi har för problem och nivån på boken skulle i så fall bli alltför hög. Jag ska utgå från grunden och ge detaljerade och jordnära tips.
 
Jag önskar att jag hade ett större intresse för frågor som avser packning m. m. men så är inte fallet tyvärr eftersom jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt! Jag lyckades jättebra igen med min packning nu när vi åkte till Ullared precis i vanlig ordning! När vi hade kommit fram upptäckte jag att jag bl. a. hade packat ett lakan och ett örngott för lite och att jag inte hade packat med något schampo eller tvål för människor. Däremot hade jag packat både schampo och balsam för hunden - väldigt logiskt!
 
Det har hänt åtskilliga gånger att jag missat packa strumpor eller underkläder för ett barn. Ibland har vi glömt ett barns väska hemma helt och hållet och har fått börja resan med att shoppa kläder och ett gosedjur för natten till ungen. Ännu värre var det när alla ungarna var mindre och man hade ett blöjbarn. Jag kom ALDRIG ihåg att packa precis allting. Det brukar ordna sig ändå men det blir ju mycket dyrare tyvärr eftersom man måste köpa en massa grejer.
 
Jag bara HATAR att packa!!! - säger supermamman som två gånger lyckats åka utomlands utan ett giltigt pass för en av ungarna. Varför ska jag ALLTID packa i sista minuten? Varför ska jag göra PRECIS allting ALLTID i sista minuten? Jag har bestämt mig att från och med nu börjar mitt nya liv!!! Jag ska exempelvis välja mina kläder varje kväll så att jag slipper att fundera på det på morgonen när jag ändå har brådis till jobbet! Jag ska även ha bättre koll på om ungarna packat sina gympakassar, valt sina kläder till nästa dag och fixat allt annat för morgondagen. Det är HELT FRUKTANSVÄRT när en unge kommer på att den ska ha med sig fika till skogsutflykten eller skridskor till ishallen PÅ MORGONEN! Då känner jag att jag blir HELT GALEN! I HATE IT!!! Dessutom upptäcker man kanske att det finns ingenting som ens liknar en fika här hemma och att skridskorna har blivit alldeles för små och att det inte ens går att sätta in foten där!
 
Jag vet att det finns folk som till och med häller flingor i skålar för hela familjen på kvällen så att dom bara behöver
hälla mjölk eller fil i skålarna på morgonen! I mina öron låter det alldeles OFATTBART (OCH tråkigt - vad finns det för tråkmånsar i världen???) men jag ska försöka att bli likadan! Hahaha, jag kommer INTE att lyckas - det vet jag redan nu :D
 
Ha det gott!
 
 

Den som spar den har

Man kan spara massvis med pengar genom att åka till en shoppingresa till Ullared!!! Resan dit är tyvärr lång och "skogig" men det är det värt definitivt! Beror förstås på var man bor hur lång resan blir...  Jag var i varje fall jätteglad över att vi inte fick motorstopp mitt i skogen och blev attackerade av inavlade monster (sådana lär det bo i sådana där mörka skogar, liknande varelser som i "Wrong Turn" eller "Hills have Eyes" typ). Ullared ligger verkligen mitt i ingenstans, känns det som, men härligt att stället finns!
 
Dessutom kan man bo i en mysig stuga där och njuta av tillvaron med fulla drag! "Hundstugan" var kanske inte direkt lyxig men den dög bra för ändamålet. Det fanns t. o. m. en TV-apparat på väggen och två stycken våningssängar för ungarna och två sängar till föräldrarna (eller för kompisgänget, ännu roligare att åka dit med sina polare tror jag). Om man åker med ungar så ryms fyra stycken i våningssängarna. Om man har drabbats av Familjen Annorlunda-syndromet och har flera ungar så kan två, tre eller fyra stycken barn sova i samma säng beroende på om man har åtta, tolv eller sexton barn. Om man har tjugo barn eller fler så får man nog boka en stuga till och då blir det tyvärr lite dyrare :(
 
När man åker till Ullared måste man välja någon typ av shoppingstrategi som man följer. På det sättet kan man spara så mycket pengar som möjligt!
 
Det allra billigaste alternativet är att INTE åka till Gekås överhuvudtaget utan bara mysa inne i stugan i stället. Hela familjen kan sitta där inne och knapra på sina telefoner, jättemysigt och på något sätt även socialt! Dessutom är det bra mottagning inne i stugorna, så mobilerna funkar bra i alla fall och ungarna slipper att bli helt galna och börja klättra på väggarna.
 
Om man får ont i fingrarna och ögonen på grund av mobilknaprandet kan man roa sig med att läsa vad som står skrivet under våningssängarna: "Förlorade oskulden här 2013-11-02", "Bytte kön i denna säng" och en massa annat skojigt står det där. Man får sig ett gott skratt i alla fall! Jag blev förstås inspirerad själv eftersom jag har barnasinnet kvar och en sjuk fantasi dessutom. Jag blev sugen på att börja klottra själv, exempelvis "Blev bortförd av humanoider som våldtog mig hela natten. Grymt skönt!" eller "Incest är bäst - en familjefest!". Men naturligtvis klottrade jag ingenting eftersom jag är en ansvarsfull mamma som ska vara en bra förebild. Ett påpekande, jag är emot incest eller åtminstone, och I SYNNERHET, emot pedofili vilket enligt min mening är det värsta brottet man kan begå! Incest kanske jag inte bryr mig så mycket om i fall det är vuxna personer som håller på med sådant frivilligt, det är bara onaturligt och äckligt men det kanske inte skadar någon direkt... Svårt att föreställa sig att det finns så perversa människor faktiskt!
 
Om man tröttnar på mobilknaprandet och att läsa berättelser under sängarna så kan man gå över till den andra strategin vilket innebär att man ÅKER faktiskt till Gekås men handlar så LITE som möjligt! För att lyckas med detta ska man lämna alla sina bankkort och kreditkort inne i stugan och bara ta med sig några hundralappar. Sedan kan du exempelvis köpa en förpackning handdiskmedel (YES är bäst) och en förpackning med 3 liters fryspåsar. Skit i ungarna som vrålar och skriker att dom vill ha leksaker och kläder! Dagens ungdomar är ändå alldeles för bortskämda och curlade så det är bara rätt åt dom!
 
Den tredje strategin är att spara MAXIMALT i stället och det gör man genom att köpa så mycket som möjligt! Handla av ALLT du behöver för ett HELT år! Denna strategi är väldigt krävande matematiskt, åtminstone om du råkar vara som jag, och har svårt för gångtabellerna och procenträkning... Den enklaste metoden är att köpa 52 stycken av allting! Busenkelt!!!
 
Passa på och köp 52 stycken av alla slags fryspåsar (1 liters, 2 liters, 3 liters och 5 liters), 52 förpackningar med YES, 52 paket med maskindiskmedel, 52 förpackningar med såpa, 52 strykjärn, 52 tandborstar till varje familjemedlem, 52 plast lunchlådor som du kan ta till jobbet, 52 paket med tamponger (skit i det att du inte har mens precis varje vecka) och förstås 52 paket med kondomer! Sex är bra och välgörande för hälsan, det utsöndras ju hormonet oxytocin i kroppen och dessutom är sex GRATIS! Förutom kanske om du är olyckligt lottad och så fruktansvärt ful att du måste gå till en prostituerad och då är det DESTO viktigare med kondomer... (Ett påpekande, jag är även emot prostitution.) Om du däremot försöker bli med barn så köp 52 stycken ovulationstester och 52 stycken graviditetstester (det kanske inte nappar på en gång, det vet man aldrig...).
 
Eller så kan du göra som jag och mina töser! Bestäm dig för att handla för cirka 3000 spänn men handla ändå för 6200! Typiskt! Jag kände mig inte alls shoppinggalen när jag åkte dit med tjejerna (gubben stannade kvar i stugan och sov), jag kände mig lugn och sansad och väldigt ansvarsfull. Jag är SÅ STOLT över att jag till och med hittade direkt till Gekås med bilen från stugan trots mitt icke existerande lokalsinne (däremot hittade jag inte tillbaka, men det är en annan historia). Jag tror att doften av shopping ledde mig dit helt enkelt!
 
Jag hade bestämt mig att knappa in alla priser på inköp in i mobilen när prylarna läggs in i vagnen för att veta exakt hur det ligger till så att säga. Men när vi kom in i Gekås och jag SÅG alla prylarna så kände mig så EXALTERAD att det inte fanns en chans att hålla på med någonting så jävla tråkigt som att knappa in siffror i mobilen! När vi stod i kassan och såg alla grejerna rulla på bandet INSÅG jag att vi överskridit budgeten men jag hoppades på att det skulle landa på cirka 4000 kronor.... Hmmm... Jag är i alla fall supernöjd över alla mina inköp! Nu har jag till och med snygga underkläder! Vi skulle ha stannat en natt till i stugan och shoppat även i morgon men eftersom jag och tjejerna lyckades överskrida budgeten på bara fem timmar så var det dags att åka hem redan i kväll. I morgon ska jag packa upp alla mina UNDERBARA varor från kassarna :))))