25 tips för glädje och lycka!

Hur ska man lyckas att vara lycklig och glad när det är ett sådant här aptrist väder? Jag vill ha snö nu, på en gång och med detsamma!!! Jag menar inte att jag vill ha fem meter snö och -20 grader kallt utan att jag vill ha ungefär 10 cm bomullslent pudersnö och cirka 5 grader kallt! En stor fördel när man dessutom råkar ha en vit långhårig hund.

Här kommer några tips hur ni ska göra för att känna er galet barnsligt lyckliga och glada så här års:

1. Hoppa och skutta i stället för att gå så ofta som möjligt, du kan även hålla upp armarna på sidorna och leka att du är ett flygplan och flyger! Du kan även snurra lite om du har lust.

2. Åk till ett möbelvaruhus, lägg dig i en skön och bekväm säng där och låtsas att du sover. Kolla i smyg hur folk reagerar när dom ser dig. Du kan även åka till en affär där dom säljer toastolar och sätta dig på toan där! OBS! Gör inte dina behov på riktigt även om du kanske råkar vara lite nödig just då!

3. Sätt dig i bilen och parkera den på ett lämpligt ställe, sätt på dig solglasögon och peka på folk som går förbi, skratta hysteriskt samtidigt.

4. Varje gång någon ber om din hjälp på jobbet säg bara ”Jag delegerar”. Om du tröttnar på att säga så, säg i stället "Vill du ha ketchup eller senap till?".

5. Ring till telefonväxeln på jobbet och be att dom kopplar samtalet till dig själv. Roligt att höra vad växeltelefonisten säger.

6. Ställ din papperskorg på ditt skrivbord på jobbet och sätt fast en lapp på den där det står ”Inkorg”.

7. Sätt på 70-tals musik inne på ditt rum på jobbet och skaffa en discolampa (80-tals musik funkar det med).

8. Om någon kommer in på ditt rum på jobbet kasta ett pappersflygplan på dom. Du kan även skjuta på dom med suddgummin med hjälp av gummisnoddar.

9. När du betalar dina räkningar skriv ”För sexuella tjänster” i rutan för minnesanteckningar (roligt att läsa på kontoutdraget senare).

10. Varje gång du går förbi en lekpark passa på och lek där! Bry dig inte om mammor, pappor och barn som stirrar förfärat på dig med ett konstigt blick.

11. Vissla så ofta som möjligt, prata och skratta alltid för dig själv.

12. Ha kuddkrig med dina barn. Om du inte har några barn får du kasta kuddar på dina kompisar när dom kommer på besök.

13. Busa med hunden, morra och lek att du också är en hund (så brukar jag göra, ibland blir hunden lite rädd bara...).

14. Busa med katten eller med dina sköldpaddor eller akvariefiskar om du inte har någon hund.

15. Gosas och kittlas med dina barn (eller med dina kompisar).

16. När snön väl kommer gör snöänglar, titta på stjärnorna och dröm! Make a wish om du ser ett stjärnfall. Gör snölyktor och bygg snögubbar. Om folk stirrar på dig skrik bara ”Snöbollskrig” och kasta dom med snöbollar (inte för hårt så att det gör ont).

17. Ta dig till pulkabacken med eller utan barn, askul!

18. Färga ditt hår rött, blått eller lila. Rosa eller grönt går också bra!

19. Se på mysiga julfilmer, t. ex. ”Elf” (en riktig feel good film) eller ”Päron till farsa firar jul” t. ex.

20. Skaffa bekväma sköna juliga myskläder och raggsockor.

21. Drick massvis med glögg (gärna av sorten finsk glögg på helgerna) och ät kilovis med pepparkakor med eller utan grönmögelost (man blir snäll dessutom, har jag hört).

22. Läs roliga humoristiska böcker som gör dig på gott humör.

23. Lyssna på julmusik (jag började idag).

24. Tänd doftljus.

25. Läs på mig blogg i vintermörkret:)

Kommentera inlägget här :