Sex ger oss lycka

 
En av mina läsare påpekade igår att jag glömde helt och hållet bort mys med sin gubbe eller kärring i förra inläggets långa lista för glädje och lycka. Helt rätt! Om du har en karl eller ett fruntimmer hemma så passa på och mysa, busa och gosa så mycket som möjligt med hen, gärna så intimt mys som möjligt ;) Om du är olyckligt lottad och ofrivilligt singel mot din vilja så logga in på en dejting sida på en gång och sätt i gång med letandet efter den Rätta med ett stort R! Vem fan vill vara ensam i det här pissvädret? Det känns ju nästan ännu viktigare att ha någon att värma sig med nu när det är kyligt och kallt ute, på sommaren klarar man sig ju bra ändå och svettas trots att man sover helt ensam. Till och med ett täcke kan kännas för varmt i sommarvärmen, vad ska man med en partner till då när man ändå känner sig helt genomblöt av svett? Men annat är det ju nu i november, man fryser arslet av sig bara man går ut med hunden. Vad annat kan bota en höst- eller en vinterdepressionen bättre en en alldeles ny och het kärlek? Om du inte lyckas att hitta någon på dejtingsajten så ta en sväng till soptippen nu på lördag och ragga där!
 
Jag har gett några tips hur man bäst raggar på soptippen i ett tidigare inlägg:
http://pmsmonstrets.se/2014/april/ragga-pa-soptippen.html
 
Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att sex ger lycka. Enligt studien "Money, Sex and Happiness. An Empirical Study" leder en hög frekvens av sexuell aktivitet till ökad lycka. Enligt studien ger även pengar en viss lycka men inte alls i samma utstreckning som sex gör. Hmmmm.... det viktigaste är alltså inte att få en saftig löneförhöjning eller vinna en lottovinst utan att ha sex så ofta som möjligt! Det bästa med sex är dessutom att det är helt gratis (åtminstone oftast). Här nedanför hittar ni studien, läs den som kvällslektyr om ni har lite svårt att somna eller om ni inte orkar ägna er åt sex hela natten lång ;) :
 
http://www.dartmouth.edu/~blnchflr/papers/02_sjoe002.pdf
 
Det är inte bara sex som gör oss lyckliga. Efter lite studier på nätet har jag hittat att vi bland annat blir lyckliga av doft av blommor. Detta stämmer absolut på mig! Jag mår jättebra när jag är omgiven av gröna växter och vackra blommor, det känns som att man får ny kraft och energi av blommorna. Har inte direkt reflekterat över om jag blir lycklig just av blommornas doft men det kan ju vara på det viset. Vi blir även lyckliga av att gosa och klappa husdjur. När man smeker sitt husdjur ökar nämligen halterna av vällusthormonet Oxytocin (tur att jag har min lilla Siri). Djur gör oss gladare och de kan därför bidra med att minska nedstädhet och depression. Inte alls fel att ha husdjur på äldreboenden alltså! Och sedan ska vi förstås inte glömma choklad som också kan bota depression - ju högre chokladhalt, desto bättre!
 
I kväll ska jag alltså klappa på min hund, titta på min jul kaktus som håller på att börja blomma snart och mumsa i mig massvis med choklad!
 
 

25 tips för glädje och lycka!

Hur ska man lyckas att vara lycklig och glad när det är ett sådant här aptrist väder? Jag vill ha snö nu, på en gång och med detsamma!!! Jag menar inte att jag vill ha fem meter snö och -20 grader kallt utan att jag vill ha ungefär 10 cm bomullslent pudersnö och cirka 5 grader kallt! En stor fördel när man dessutom råkar ha en vit långhårig hund.

Här kommer några tips hur ni ska göra för att känna er galet barnsligt lyckliga och glada så här års:

1. Hoppa och skutta i stället för att gå så ofta som möjligt, du kan även hålla upp armarna på sidorna och leka att du är ett flygplan och flyger! Du kan även snurra lite om du har lust.

2. Åk till ett möbelvaruhus, lägg dig i en skön och bekväm säng där och låtsas att du sover. Kolla i smyg hur folk reagerar när dom ser dig. Du kan även åka till en affär där dom säljer toastolar och sätta dig på toan där! OBS! Gör inte dina behov på riktigt även om du kanske råkar vara lite nödig just då!

3. Sätt dig i bilen och parkera den på ett lämpligt ställe, sätt på dig solglasögon och peka på folk som går förbi, skratta hysteriskt samtidigt.

4. Varje gång någon ber om din hjälp på jobbet säg bara ”Jag delegerar”. Om du tröttnar på att säga så, säg i stället "Vill du ha ketchup eller senap till?".

5. Ring till telefonväxeln på jobbet och be att dom kopplar samtalet till dig själv. Roligt att höra vad växeltelefonisten säger.

6. Ställ din papperskorg på ditt skrivbord på jobbet och sätt fast en lapp på den där det står ”Inkorg”.

7. Sätt på 70-tals musik inne på ditt rum på jobbet och skaffa en discolampa (80-tals musik funkar det med).

8. Om någon kommer in på ditt rum på jobbet kasta ett pappersflygplan på dom. Du kan även skjuta på dom med suddgummin med hjälp av gummisnoddar.

9. När du betalar dina räkningar skriv ”För sexuella tjänster” i rutan för minnesanteckningar (roligt att läsa på kontoutdraget senare).

10. Varje gång du går förbi en lekpark passa på och lek där! Bry dig inte om mammor, pappor och barn som stirrar förfärat på dig med ett konstigt blick.

11. Vissla så ofta som möjligt, prata och skratta alltid för dig själv.

12. Ha kuddkrig med dina barn. Om du inte har några barn får du kasta kuddar på dina kompisar när dom kommer på besök.

13. Busa med hunden, morra och lek att du också är en hund (så brukar jag göra, ibland blir hunden lite rädd bara...).

14. Busa med katten eller med dina sköldpaddor eller akvariefiskar om du inte har någon hund.

15. Gosas och kittlas med dina barn (eller med dina kompisar).

16. När snön väl kommer gör snöänglar, titta på stjärnorna och dröm! Make a wish om du ser ett stjärnfall. Gör snölyktor och bygg snögubbar. Om folk stirrar på dig skrik bara ”Snöbollskrig” och kasta dom med snöbollar (inte för hårt så att det gör ont).

17. Ta dig till pulkabacken med eller utan barn, askul!

18. Färga ditt hår rött, blått eller lila. Rosa eller grönt går också bra!

19. Se på mysiga julfilmer, t. ex. ”Elf” (en riktig feel good film) eller ”Päron till farsa firar jul” t. ex.

20. Skaffa bekväma sköna juliga myskläder och raggsockor.

21. Drick massvis med glögg (gärna av sorten finsk glögg på helgerna) och ät kilovis med pepparkakor med eller utan grönmögelost (man blir snäll dessutom, har jag hört).

22. Läs roliga humoristiska böcker som gör dig på gott humör.

23. Lyssna på julmusik (jag började idag).

24. Tänd doftljus.

25. Läs på mig blogg i vintermörkret:)

Varför har kvinnor mens samtidigt?

 
Jag komatt jag skrivit ovanligt lite om mens på min blogg trots bloggens så pass mensiga namn... Dags att ändra på det alltså! Ni misstänker förmodligen att jag lider av hemska PMS besvär med tanke på bloggens namn och det stämmer faktiskt! Jag är inte så värst bitchig när jag har PMS men jag brukar känna mig deppig och sorgsen under hela veckan före mens, i synnerhet två dagar före mensen då jag oftast känner mig djupt deprimerad och hela livet känns som ett långt mörkt hål utan några ljuspunkter eller något slut på eländet för den delen. När mensen väl börjat så känner jag mig oftast ganska så pigg och glad och bekymrar mig inte alls över livet på samma sätt.
 
Det var dock inte PMS jag ville prata om idag utan jag ville ta upp ett annat lite märkligt och underligt fenomen i stället. varför menstruerar kvinnor som bor i samma hushåll precis samtidigt? Detta är någonting som jag upplevt flera gånger under mitt liv. Så var det när jag pluggade på universitet och bodde ihop med två andra tjejer. Vi brukade ha våra mens precis samtidigt, skitkonstigt eller hur?
 
Jag kommer också väl ihåg ett tillfälle när jag och min bästa kompis bodde i en sommarstuga när våra barn var väldigt små. Hon hade nyligen fött barn och hennes mens hade inte kommit i gång än efter förlossningen. Jag fick naturligtvis mens under sommarstugevistelsen till mitt stora förtret (besvärligt med sådant när man inte har någon dusch och bara har en latrin som toa). Och vad hände då? Min bästa kompis började också mensa trots att det var alldeles nyligen hon fött barn! Jag kommer fortfarande ihåg hur äcklig och blodig latrintoan blev, inte alls fräscht eller trevligt på något sätt. En anledning till att undvika sommarstugevistelser enligt min mening, jag råkar vara väldigt bekväm av mig och föredrar lyx i stället för friluftsliv tyvärr (jag får väl skylla på att jag har både Venus och Mars i oxen hehehe).
 
Jag fick min mens nu i veckan och dagen efter fick min dotter naturligtvis sin mens. Ibland har vi haft lite olika menscykler men det brukar inte dröja länge förrän vi får våra mens samtidigt igen. Det tråkiga i det hela är väl att vi har våra PMS precis samtidigt, inte så värst kul när vi båda är griniga och deppiga precis samtidigt. Det konstiga med mig är att jag nästan aldrig kommer på att jag har PMS, jag är varje månad precis lika undrande över varför jag helt plötsligt känner mig jätteledsen och superdeprimerad! Hahaha, jag har väl inte världens bästa tidsuppfattning och koll på datumen helt enkelt, det är väl bara därför ;)
 
Jag hittade lite information på nätet om varför menstruationen synkroniseras hos sammanboende kvinnor. Det hela har tydligen med feromoner att göra! Vad spännande, vi människor är ju djur trots allt! Här nedanför hittar ni en länk där ni kan läsa lite mer om ämnet:
 
http://illvet.se/manniskan/varfor-far-kvinnor-menstruation-samtidigt