Grymt bra bantningsmetod

Jag har kommit på en helt ny bantningsmetod som kommer att ändra vår syn på bantning helt och hållet! Hejdå  LCHF och 5:2-metoden för att nu är något mycket bättre på gång! Jag kom på idén när jag åt min frukost på fikarasten på jobbet i fredags. Jag åt en avokado och en kanelbulle som var underbart god (mina kanelbullar är jättegoda eftersom jag har dubbelt som mycket fyllning i jämfört med receptet). Att jag valde just den kombinationen till min frukost var egentligen oplanerad och skedde av en slump - jag hade inte tid att göra någon smörgås på morgonen så det fick bli det första ätbara som jag råkade se i köket till frukost. Det är ju ofta så med fantastiska idéer och uppfinningar att dom upptäcks mer eller mindre av en slump!
 
Min nya bantningsmetod går ut på att man ska äta något hälsosamt varje gång man äter något ohälsosamt. Då jämnar det ut sig och det blir åtminstone ganska hälsosamt i slutändan. Om man t.ex. vill äta chips måste man göra i ordning grönsaker, exempelvis gurka, morötter, paprika och blomkål. Sen ska man varva med att dippa chips och grönsaker. Eftersom chipsen är mycket lättare än grönsakerna kan man äta cirka 10 chips och sen dippar man en morotsbit.
 
Om man vill äta en chokladkaka öppnar man en burk med kikärter, det går även bra med andra hälsosamma bönor, man tar det man har hemma helt enkelt. Efter varje bit choklad äter man en böna och känner sig hälsosam och duktig. Jag tror inte att man behöver ha chokladbiten och bönan samtidigt i munnen när man tuggar eftersom det kommer ändå att blandas i magen till en mycket hälsosam röra.
 
Pizza blir också hälsosamt om man äter upp hela burken med pizzasallad. Pizzasallad är ju grymt hälsosamt och jättebra för kroppen eller hur! Jag har själv gått ner 9 kilo hittills från min max vikt och jag måste gå ner ytterligare minst 10 kilo. Jag fattar egentligen inte hur det kommer sig att jag gått ner 9 kilo under bara några månader. Jag har varken bantat eller motionerat mer. Jag kanske har helt omedvetet följt min nya bantningsmetod utan att jag ens tänkt på det! Jag är ett levande exempel på hur effektiv den nya bantningsmetoden är!
 
Jag har inte ännu kommit på ett bra namn för min bantningsmetod. Ni kan gärna hjälpa mig och komma med förslag! Just nu känner jag mig smått orolig eftersom jag avslöjat min fantastiska idé här på bloggen (det kanske var idiotiskt...). Hoppas att ingen roffar åt sig min idé och låtsas att det är deras egen! Det vore ju helt fruktansvärt - min bantningsmetod kan ju vara en riktig kassako som på sikt gör mig ekonomiskt oberoende och dessutom SMAL! Kan man kanske söka patent på en bantningsmetod? Jag måste undersöka saken snarast möjligt! Dags för en hälsosam frukost igen - jag ska nog äta en avokado och en skiva rost bröd med ost och marmelad...
 

Isbjörnen

 
 
Ett kärt barn har många namn. Jag kallar Siri för Lilla Isbjörnen, Nallebjörnen, Snöbollen och Bomullstussen m.m. Jag hittade en bild på en nyfödd bebis isbjörn. Vad gulliga och små dom är när dom föds. Svårt att föreställa sig att dom blir gigantiskt stora och farliga som vuxna när man tittar på bilden på bebis isbjörnen. En isbjörn käkar väl upp en människa utan att tveka. Isbjörnsbebisen var faktiskt mindre lik Siri än jag hade tänkt mig... Man lär sig något nytt varje dag som tur är!
 
Vi kom iväg till pulkabacken i eftermiddag och dotterns nya snow blade gled riktigt bra. Sedan dess har jag frysit som bara den och nu har jag bäddat ner mig. Hoppas att jag är pigg och kry i morgon igen och kan gå till jobbet 😊
 
Ha en bra arbetsvecka allihop!

Vägrar sluta fira jul!

Idag började jag få vaga sorgsna känslor över att julen snart är över. Så känner jag alltid efter jul- och nyårshelgerna så det är ingenting nytt egentligen... Jag hatar verkligen januari och februari, oerhört trista månader! Jag skulle helst åka utomlands NU, men min man föredrar november då han tycker att det är som jävligast här i Sverige.
 
Man kan faktiskt låtsas att det fortfarande är jul! Man kan fortsätta dricka glögg, äta pepparkakor och praliner och lyssna på julmusik. Man kan väl bestämma SJÄLV när julen är över! Min jul kommer kanske BOKSTAVLIGEN att fortsätta tills det är påsk. Jag kanske startar en ny Facebook-grupp som ska heta: "Vi som vägrar att sluta fira jul"! Dessutom finns det massvis med grejer som jag inte hann göra i december eftersom jag hade en sådan fruktansvärd jet lag. Vem har sagt att man inte kan göra ett pepparkakshus nu? Jag kanske kan även baka en engelsk fruktkaka och Per Morbergs knäckebröd i morgon för att dämpa min ångest över allting som jag INTE gjorde i december!
 
Jag har inte lyckats att skicka några julkort på två år i rad... Skittrist!!! Jag får skuldkänslor när jag tittar på julkorten som jag fått från mina mostrar m.m. Lika bra kanske att ta ett gulligt foto på barnen och hunden redan nu, beställa julkorten och fixa frimärken så att allt är färdigt och klart för att postas i december 2014! Jag kanske kan vara den allra FÖRSTA och DUKTIGASTE med julkorten i år! Tanken gör mig glad och upprymd ;)
 
Jag har sett rätt så många filmer och läst många böcker under julen. Jag bara ÄLSKAR att försvinna in i en annan verklighet för en stund. Det verkliga livet är ju ganska monotont och rutinmässigt även när man är ledig. Diskmaskinen ska fyllas och tömmas hela tiden, det ska tvättas och vikas kläder och det ska dammsugas - aldrig blir man helt klar med någonting heller - när man städat färdigt ett rum så är det redan lortigt och stökigt i ett annat.
 
I går såg vi filmen om Natascha Kampusch "3096 Dagar". Den var jättebra, rekommenderas verkligen! Jag har även läst boken som var otroligt fascinerande och lite mer informativ och detaljrik än filmen (böcker brukar ju vara det) men jag måste säga att dom lyckats jättebra med filmatiseringen av boken. Jag skulle gärna läsa en bok om Josef Fritzl - så himla intressant och fascinerande med sådana där galningar (och samtidigt riktigt otäckt...).
 
Om ni gillar skräckfilmer så rekommenderar jag filmen "The Conjuring" som handlar om en familj som blir terroriserad av en demon. Det ska vara  "based on true events" - SO SCARY! Tur att jag inte ska sova ensam här hemma på ett tag i. a. f. vad jag vet ;) "Spökjägarna" i filmen, Lorraine och Ed Warren, har varit aktiva i verkligheten i paranormala sammanhang. Jag tänkte läsa lite om dom på nätet... spännande brrrrr.....
 
Idag var jag och tjejerna och deras två kompisar på bio och såg "Sune på bilsemester". Filmen var verkligen jätterolig :) Dom stora tjejerna satt inte ihop med mig och dom små tjejerna av förståeliga skäl (mamma är ju bara så pinsam). Ändå klagade dottern min att jag hade skrattat alldeles för högt under filmen! Hon sa att det var mitt skratt som hördes allra mest i biosalongen och att det var ASPINSAMT tydligen... Det skiter jag fullständigt i! Huvudsaken är ju att man har kul - eller hur! Dessutom har jag fått jättemycket komplimanger för mitt skratt under årens lopp. När jag bytte jobb sist var det många som sa att de kommer att sakna mitt underbara skratt (så gulligt av dom att säga så) :)
 
Fortsätt att fira jul allihop - julen är en KÄNSLA, inte en tidpunkt! Och skratta så mycket som möjligt - ett gott skratt förlänger livet :) Bifogar en bild på valpen Siri med sin mamma och sina syskon <3