Pedikyr

Det bästa här i Thailand är nog människorna som är så underbara :) Värme finns det ju på många ställen i världen ändå... Att gå på thaimassage eller få någon lyxig behandling är verkligen också helt fantastiskt! Dessutom utan att bli urfattig! I Sverige är det väl mest brist på pengar OCH speciellt brist på tid och ork som gör att man nästan aldrig orkar ta sig till massage eller några skönhetsbehandlingar överhuvudtaget. (Vad vacker jag kommer att bli här! Ingen kommer att känna igen mig när jag väl kommit tillbaka till Sverige igen hahaha ;) ).
 
I går gick jag på "foot scrub" och pedikyr (jättelyxigt och dessutom billigt här). Precis när jag hade suttit mig bekvämt på stolen med benen på en pall kom jag på en otäck grej till min förskräckelse!!! Jag hade glömt att raka mina stortår... Ni läste rätt! Det växer otäcka långa svarta hårstrån på mina stortår och jag måste faktiskt raka dom! Verkligen vidrigt, äckligt och MANLIGT! Fast det är ju faktiskt inte mitt eget fel, jag har aldrig bett om att få sådana otäckingar på just stortårna! Tyvärr glömmer jag oftast bort att raka dom håren dessutom eftersom ingen brukar ha någon närkontakt med just mina stortår direkt (åtminstone inte i Sverige och på vintern). Det växer så många andra olämpliga hår på kroppen som är ännu viktigare att sköta om! Varför kan jag inte ha ovanligt långa och tjocka ögonfransar i stället???
 
Hmmmm.... jag bestämde mig för att försöka slappna av och att inte tänka på håren på stortårna. Jag såg att tjejen som skulle behandla mina fötter tog på sig läsglasögon (Herregud! Hon kunde ju se ännu bättre alla dom där otäcka håren på tårna!). När hon inspekterade mina fötter såg hon jättebekymrad ut.... Jag fick skuldkänslor för att jag inte filat mina fötter oftare och mer regelbundet (ungefär som det är med tandtråd, man känner sig lite skyldig när man tänker på det eller när man går till tandläkaren...).
'
Jag var ändå lycklig över att hon tog varken fram någon motorsåg eller slipmaskin för att behandla mina fötter! Hon klarade sig med helt vanliga verktyg som fotfilar och nagelfilar exempelvis. Nu är mina fötter lena och sköna som bebisrumpor! Dessutom är mina fötter min favoritdel på min kropp! Fötterna är fortfarande lika små och gulliga som dom alltid har varit till skillnad från vissa andra kroppsdelar som fått oproportionerliga dimensioner under årens lopp ;)
 
Jag är även jättelycklig över att jag tappat bort dom flesta av mina monstruösa transvestitnaglar! Nu kan jag öppna cola- öl- och snusburkar HELT SJÄLV! Känner mig som en befriad lössläppt kvinna ;)

Kycklingnudlar i slime

Thailands resan är bra för min figur eftersom vi inte har någon all inclusive! Jag och största dottern missade frukosten igen så jag var vrålhungrig när det var dags för lunch. Jag har märkt att thaimaten är alltid förhållandevis godare här än dom västerländska maträtterna så jag äter mestadels thaimat nu. Nudlar med kyckling är ett säkert val tänkte jag när jag skulle beställa lunch... Jag kände mig mycket förväntansfull när jag väntade på maten.
 
Jag kunde inte tro mina ögon när jag fick se min maträtt! En tallrik med geggig geléaktig sörja som såg ut som en hundspya! Jag trodde att jag hade fått en helt fel maträtt... Jag såg inga synliga nudlar bland geggan heller. Jag började gräva i geggamojan och leta efter nudlarna. Det fanns faktiskt tagliatelle liknande geggiga nudlar längst ner på botten och jag insåg med panikartad fasa att jag var tvungen att försöka äta upp hundspyan. Jag ville inte verka oartig eller otacksam och bestämde mig att försöka sleva i mig åtminstone en fjärde del av rätten. Min familj och servitörerna skrattade gott när dom såg min min när jag stirrade på min maträtt (inget poker fejs här inte...).
 
Maten bara växte i munnen på mig... Fick kväljningar varje gång jag svalde men försökte tappert att tugga och svälja. Lyckligtvis visste jag inte då vad den slemmiga såsen bestod av egentligen. Under tiden jag åt funderade jag på vad det kan ha varit för ett skumt recept och hur dom överhuvudtaget lyckats att skapa någonting så vidrigt! Maten är ju annars jättegod och fräsch här i Thailand! Till slut var jag jättenära att spy och var supertacksam när en snäll servitris som brukar krama mig och minsta dottern kom och hämtade min slemmrätt! Vilken stor lättnad det var! Hon tipsade mig om en annan nudelrätt som ska vara jättegod (jag vågar nog inte äta några nudlar mer...). Min man sa att såsen bestod av flytande aladåb; benmärg och sådant (han kände det på smaken...). Nu vet jag i alla fall vad jag inte ska beställa mer!
 
En gång lyckades jag att gå upp åtta kilo under en tvåveckors resa till Kanarieöarna! Hur kan det ens vara möjligt? Vi hade inte ens all inclusive där utan lagade luncherna själva och åt ute bara på kvällarna. Vi handlade några gånger på en gigantisk mataffär där det fanns massvis med spännande kakor, godis och snacks. Jag brukar vara jätterestriktiv vad gäller godis och liknande eftersom jag går upp i vikt bara jag doftar på en chokladkaka men när jag väl börjat att mölja i mig så kan jag inte sluta! Jag var helt chockad när jag vägde mig hemma efteråt, höll på att nästan svimma! Att gå ner åtta kilo under två veckor är ju en total omöjlighet även om man skulle fasta och springa flera maratonrundor! Vad orättvist livet är!!! Hittills har jag bara smalnat av här i Thailand :) Tackar Guden för det! Det var säkert han eller ödet som såg till att jag beställde slemmrätten idag ;)
 
 
 

Sociologiska studier

Jag ser fortfarande ut som en svullen gris på morgnarna (tyvärr)... I morse hade vi klockan i ringning halv fyra på morgonen svensk tid för att inte missa frukosten igen. Jag var så trött att jag mådde illa och fick en obeskrivlig lust att lägga mig efter frukosten (jag gjorde inte det). Mitt morgonhumör (och utseende) är inte till sin fördel här i Thailand men efter några koppar kaffe förvandlades jag (åtminstone) till en relativt trevlig människa, tack och lov! Att flyga österut är verkligen mycket jobbigare än att flyga västerut (i. a. f. om man är morgontrött...). 
 
Vanligtvis har vi bott på familjehotell med all inclusive när vi åkt utomlands. Denna gång bor vi i ett lite lyxigare hotell. Till ungarnas besvikelse finns det inte så många barn här. Det finns inte så många skandinaver heller, mest tyskar, engelsmän, asiater och en del araber.
 
Det är spännande att göra internationella sociologiska studier här på hotellet. Har spionerat lite grann på kvinnorna som bär slöja. Jag tycker att det är ofattbart att dom åker på semester till ett varmt land! Jag skulle bli galen om jag var tvungen att gå runt här i värmen med slöja, långärmat och långbyxor på mig! Å andra sidan är det väl varmt även i deras hemländer så dom är förmodligen vana. Jag skulle föredra Nordpolen eller Sibirien som resmål om jag bar slöja... Sverige eller Finland i januari skulle också vara ett bra alternativ! Jag har upptäckt att dom mestadels sitter med sina mobiltelefoner i hotellobbyn där det är gratis internet, dricker Evian eller juice (dom får inte ens supa sig  fulla - vilket jävla öde!) och shoppar (dom har åtminstone gott om pengar). Har sett dom att sminka sig omsorgsfullt i toaletten, dom är i. a. f. noga med den delen av kroppen som syns! Jag tycker verkligen synd om dom för att dom inte får bada, får nästan skuldkänslor när jag går förbi dom lättklädd... Men vad vet jag... dom kanske är fullständigt nöjda med att sitta i lobbyn hela dagarna och inte ens vill bada... det är i alla fall mindre problematiskt om man råkar vara en tjockis!
 
Dom två första dagarna var det skitväder här. Jag blev riktigt orolig att jag skulle behöva komma likblek tillbaka till Sverige... I går när vi åt lunch kom solen plötsligt fram och himlen blev klarblå! Jag fick nästan panik för att jag satt i skuggan långt ifrån solstrålarna. Ville rusa ut från restaurangen trots att jag inte hade fått min mat än och sträcka ut mina armar och ansiktet mot solstrålarna. Jag trodde att jag hade kommit ifrån 80-tals mentaliteten angående solandet och hade ett sunt förhållande till solen, men tydligen inte! Jag tror att det beror på att det nästan jämnt är skitväder i Sverige. När solen skiner blir man bara orolig för att man inte utnyttjat dagen på det bästa möjliga sättet och misstänker att alla andra har gjort någonting mycket roligare än en själv... Jag kan tänka mig att t.ex. spanjorer och italienare har ett mycket mer avslappnat förhållande till solen, solen skiner ju mycket oftare i deras hemländer!
 
Bredvid hotellet finns det två affärer där dom syr upp kläder. Dom har försökt locka mig in i affärerna men jag vägrar! Jag vill verkligen inte att dom ska mäta mitt midjemått, höfterna och låromfånget! Dom kanske kommer att säga "What a big lady" eller ännu värre "Congratulations for your baby"! När dom gjorde thaimassge på mig på nagelstället här om dagen frågade dom om jag var med barn... Jag hoppas att det var en standardfråga som dom alltid frågar hehehe (jag tror inte det ) ;)