Ordning och reda del 3

 
Nu kommer den efterlängtade tredje delen om "Ordning och reda". Den här gången ger jag lite tips angående trädgårdsarbete. Läste någonstans att trädgården avslöjar hur kvinnan i huset mår. Om trädgården ser välvårdad ut är ägarinnan till trädgården också välvårdad och om trädgården liknar en vildvuxen äng så är ägarinnan också mer eller mindre vildvuxen.... Hmmm... det är alltså jätteviktigt att ha en välskött snygg trädgård om man inte själv vill se ut som monstret från Johannes Uppenbarelsebok!
 
 
The Basic Rule: Flytta inte till ett hus med trädgård, flytta i stället till en lägenhet med balkong (utan balkong går också bra, då har du bara krukväxterna att sköta om). Om du absolut inte vill bo i en lägenhet så flytta till ett radhus med en liten gräsplätt eller välj en mindre villa med en pytteliten trädgård. Bo i gamla stan i en stad kan också rekommenderas. Innegårdar brukar vara rätt så lättskötta. Om du trots allt väljer att bo i ett hus med en gigantisk trädgård så överväg att asfaltera hela trädgården! På så sätt blir det jättelättskött! Annars skaffar du en robotgräsklippare (jag har en son som fungerar som sådan). Gör dig av med alla rabatter och ge en enkel och stilren touch till din trädgård!
 
Om du ändå råkar ha en trädgård med massvis med rabatter och ogräs (som jag) så här kommer några användbara tips:
 
Jobba väldigt sällan i din trädgård. Få i stället maniska ryck emellanåt, t.ex. på helgerna eller under några av dina semesterdagar. Det gör verkligen underverk! När jag själv får mina ryck så blir jag närmast BESATT och kan inte sluta att arbeta! Heltsjukt är det men jag är väldigt effektiv när jag väl tagit mig i kragen och satt i gång med trädgårdsarbetet!
 
Jag brukar få mina ryck när det är äckligt varmt ute och då jobbar jag i minst 10 timmar i streck. Jag är ingen fikamänniska direkt (för rastlös för det) så jag brukar för det mesta skita i pauserna när jag arbetar. Detta kallas för finsk SISU (en kvarleva från vinterkriget)! Vi finnar fikar inte lika mycket som svenskar, det finns inte ens ett ord för fika utan man kan bara säga "dricka kaffe". 
 
Efter ett antal timmars trädgårdsarbete i stekande sol utan vätska blir man riktigt go och yr i huvudet. Det krävs bara ett glas öl på kvällen för att uppnå det önskvärda tillståndet av finsk fylla. Det bästa är att man bränt så mycket kalorier under dagen att man kan med gott samvete käka lite pizza eller en kebabtallrik!
 
Mitt utseende påverkas väldigt negativt av trädgårdsarbetet (fattar inte resonemanget som jag nämnt tidigare). Ju snyggare min trädgård blir desto mer ovårdad blir jag själv! Jag brukar bränna mig i solen (ovanligt för mig här i Norden eftersom jag har ett lappländskt eskimåhud), jag brukar riva mig i rosenbuskarna, få lite blåmärken här och var, naglarna blir totalt förstörda så att bara korta missfärgade stumpar finns kvar. Smutsig blir man också och krypen biter en hela tiden så att man får fula bautabölder överallt.
 
Jag måste vara en rolig syn när jag trädgårdsarbetar! En galen manisk blick, rufsigt hår där det hänger lite löv och annan skit, gräsiga knän, jordiga händer och ben och blodiga sår här och var! Hahaha! En bild på mig i det tillståndet borde vara avskräckande nog för att få vilket som helst villasökande par att välja att bo i en lägenhet i stället!
 
Den växten jag hatar mest i världen heter Kirskål! Jag har förklarat krig mot växten men jag tror ärligt talat inte att jag någonsin kommer vinna i det kriget! Det enda som är bra med den växten är att våra sköldpaddor älskar den lika mycket som den dyra Rucolasalladen från ICA!
 
Grusgång är någonting som man absolut inte ska skaffa! Mycket bättre med asfalt säger jag med erfarenhetens tunga röst. När jag rensar i grusgången brukar jag samla på högar som ligger lite här och var. Sedan brukar jag glömma dom där och dom kan ligga kvar i månader (ingen vacker syn). Liknande högar och säckar med jord m.m. brukar jag glömma på gräsmattan i stället. Då får man en fin fläckig gräsmatta utan något gräs på vissa ställen!
 
Skönt att det är höst och den första snön kommer snart! Då ska PMS-monstret krypa under filten och njuta av att lugnet infinner sig och att trädgården med alla högarna täcks av ett barmhärtigt underbart snötäcke!
 
Ha en myspysig och underbar höst alla mina monstervänner :)

Hejdå Örjan & Co!

Dagen började lite tråkigt för Örjan, Bengt, Göran och Owe. Det slutade väl ungefär som för Karius och Baktus för dom som läst boken. För att göra jakten mot löss lite roligare har jag börjat namnge dem. Nästan som att jag börjar få lite känslor för dom små rackarna, namnen gör att dom känns nästan mänskliga! Nu ska jag se till att även deras avkomma, d. v. s. barn och barnbarn, ska gå till samma grymma öde till mötes! Nästa behandling blir det om en vecka ifall  några ägg skulle ha kläckts då!
 
En bra idé kanske skulle vara att min dotter började sova i sin egen säng så att jag inte får löss varenda gång hon får det....men jag känner mig inte riktigt beredd för det ännu ;) Lika svårt var det att sluta amma henne. Jag slutade först när folk började tycka att jag var ÄCKLIG! Ändå ammade jag henne "bara" ett och ett halvt år, det finns väl mammor som ammat sina bebisar tills dom fått skägg!
 
Är mycket nöjd med arbetsveckan som gått hittills! Har hållit ett "lysande" föredrag på ett arbetsmöte och idag betedde jag mig trevligt och representativt hela dagen, tycker jag själv i alla fall! Kliade lite i hårbotten bara men det är ju rätt så normalt eller hur? T. o. m. solen har sina fläckar! 
 
Undrar om Drottning Silvia någon gång haft löss... Det kanske hon hade när kungabarna var små (gick kungabarnen på vanlig kommunal dagis, undrar jag, någon som vet?). Det måste ha varit jättejobbigt i så fall! Sitta bredvid kungen och äta 7 rätters middag i tio timmar samtidigt som det kliar som FAN under håruppsättningen. Tycker jättesynd om kungligheterna faktiskt. Tänker bara hur det måste kännas att le och försöka att vara trevlig och kultiverad samtidigt som gaserna går runt och runt i magen utan att någonsin hitta en väg ut från varken uppifrån eller nerifrån! Man måste säkert hela tiden överväga hur mycket vin, vatten och kaffe man vågar dricka för att man vill väl inte springa på toan titt som tätt. Öl måste vara helt uteslutet i sådana där fina sammanhang, då får man ju nästan bosätta sig på toaletten!
 
Jag tackar gudarna att jag inte gifte mig med en prins. Ingen prins har i. o. f. sig friat till mig någonsin och jag har inte heller provat att pussa några grodor. Skulle aldrig klarat av trycket (speciellt inte trycket på urinblåsan). Min urinblåsa är pytteliten och den har krympt ytterligare efter barnafödslarna känns det som.
 
I morgon är det en social dag igen :) Sedan kan jag förvandlas till en sociopat igen!
 
Ha en underbar sociopatisk (OBS! inte psykopatisk) helg allihopa!
 
Hugs and kisses/M
(Jag imiterar Magnus Carlsson, sorry).